Hvorfor iAthletics?

Fordi du trenger riktige fakta for å ta riktig beslutning om treningen din. Du trenger ikke fancy statistikk eller virtuelle medaljer, men riktig informasjon.

 

Trolig er du en av de (90%) som trenger svært lite informasjon for å trene riktig. Derimot må informasjonen de trenger kunne ses og forståes på en slik måte at man kan dra noen konklusjoner for å justere treningen underveis.

 

iAthletics gir deg dette på en oversiktlig måte. Det eneste iAthletics spør av deg er at du registrerer treningen din, svarer på noen spørsmål hver dag og leser den lille skjulte teksten bak hvert lille grå spørsmålstegn på forsiden i webappen.

 

Gjør du dette har du alle forutsetninger for å ta de riktige beslutningene om din trening. Dette vil redusere risiko for sykdom og skader, samtidig som du sakte men sikkert tar steg for steg mot målet ditt!

Hvorfor skal jeg orke å registrere treningen min manuelt istedet for å bare trykke på start/stopp på klokken min?

 

Når du registrerer treningen din manuelt vil du bli best mulig kjent med:

 

  • Treningen du gjennomfører
  • Måten du gjennomfører den på
  • Hvordan du responderer på treningen

 

Dette er ekstremt viktig for å få et kritisk og godt forhold til hvordan man trener i forhold til målene man har satt seg. Du blir dermed bedre til å trene bedre.

I tillegg er det ting flere ting en klokke ikke kan svare på for deg: f.eks. hvor intensivt du følte økten var (det er det kun du som har opplevd). Dette brukes til å regne ut treningsbelastning (intensitet * minutter) og er derfor svært viktig å skrive inn.

Hvorfor må jeg svare på spørsmål hver dag?

 

Forskning har vist at markører som vi spør om hver dag er svært gode til å si noe om hvordan vi responderer på trening og andre ting i hverdagen. Å svare på spørsmål hver dag vil derfor bidra til at:

 

  • Du blir bedre til å vite hvordan du responderer på ulik trening
  • Du kan kjenne igjen dager hvor du bør trene hardt (veldig god dagsform), normalt (normal dagsform) eller trene rolig/ta en restitusjonsdag (vedlig dårlig dagsform), noe som igjen bidrar til «riktig trening til riktig tid»
  • Du kan se tilbake på ulike treningsperioder og se hvordan du responderte over tid på ulik trening (på belastningsoversikt-siden)
  • Du kan se trender over tid og ta tidsriktige avgjørelser om egen trening
  • Du kan ta tak i enkelt-ting (negativt stress, søvnkvalitet, timer søvn etc) som  du ser påvirker treningshverdagen din

Hvorfor skal jeg betale 29,- per måned for en slik løsning?

 

iAthletics er i stadig utvikling og har mål om å bli enda bedre. Dette krever noe inntekt. Månedsabonnementet er ikke verre enn å kjøpe en kaffe en gang i måneden, men her får du mye mer! I tillegg til tingene som er nevnt tidligere får du etterhvert tilgang til andre ressurser som

 

  • Treningsprogrammer
  • Videoforelesninger om ulik trening så du kan bli enda bedre (både avanserte og «kom igang» videoer)

Leder eller trener i en klubb? Hvorfor bør dere ta kontakt og starte å bruke iAthletics idag?

Barn, unge og unge voksne har mange motivasjoner for å drive med idrett i sin klubb. Alt fra ønske om å bli verdensmester i den ene enden til deltakelse for sosialt velvære og bare for gøy. Uansett hva som er målsettingen ønsker vi som trenere og ledere at alle skal ha en arena til glede, mestring og kroppslig utfoldelse for helsen sin del; uansett om man blir verdensmester eller ikke.

 

For å få til dette er det viktig at alle deltar. De siste årene har forskning vist at utøveres og treneres manglende kontroll på treningsbelastningen de blir utsatt for er en av de største risikofaktorene for å utvikle overbelastningsskader og ha høyere risiko for sykdom.

 

Det er heller ingen tvil om at gjentatte alvorlige skader, mye sykdom og overbelastning er årsak til at mange unge gir seg i idretten.

 

iAthletics gir deg som trener og utøver mulighet til å ta denne kontrollen tilbake og dermed øke deltakelsen, gleden og mestringen den enkelte utøver har i sin sport. iAthletics er også et verktøy som kan være med å gi utøverne mer autonomi i sin egen trening på grunn av måten web-appen er designet. Mye forskning tyder på at dette er med på å øke gleden og betydningen av treningen for utøverne. Trenere og ledere kan enkelt være med i denne prosessen og gi tillit til utøverne på grunn av verktøyene i iAthletics.

 

Likevel vil noen «rynke på nesen» av å ta i bruk et slikt verktøy. «Det blir for seriøst», «Jeg gjør dette bare fordi det er morro», «Dette gidder jeg ikke», «Det er for mye stress» er mange unnskyldninger jeg hører.

 

Dersom du er en av disse spør jeg deg: Hvis du som trener kan sørge for høyere deltakelse, mer glede, færre skader, mindre sykdom, mindre overbelastning m.m. ved å bruke iAthletics: Er det ikke kun en «vinn-vinn-situasjon» for deg som trener, alle utøverne som blir positivt påvirket og klubben som helhet???